Saaritukikohta

 

Alkuun
Kotisatama
Saaritukikohta
Tapahtumakalenteri
Kuvagalleria
Katsastus
Toiminta
Seuran lippu
Liittyminen / Jäsentiedot
Yhteystiedot
Myyntituotteet
Linkit
Ilmoitustaulu
Palaute

 

Saaritukikohta Björkholm
 N 60°12,9'  E 21°56,1' (WGS-84),  D-Karttasarja lehti 718

Suosittu saaritukikohtamme sijaitsee Björkholm -nimisen saaren pohjois-osassa Pikku-Nauvon pohjoispuolella (Turunmaan saariston karttasarjan lehti 744). Matka Jalostajanrannasta Björkholm:iin on noin 18 M. Björkholmasta Nötön saaritukikohtaan on taas matkaa noin 20 M.

Saareen on itärannalle valmistunut keväällä 2005 uusi ja entistä tilavampi ponttoonilaituri, johon mahtuu noin 25 venettä. Runsaan kilometrin mittaiselta rantaviivalta löytyy myös muita hyviä rantautumispaikkoja.

Muuta varustusta ovat "aamiaisterassi" (2005), lasten kiipeilyteline (2005), saunarakennus (1997), minigolf ja uusi savustusuuni (2010) sekä porakaivo (2001). Tilavan grillikatoksen remontti valmistui 2009.

Saaressa on myös seuran soutuvene. Soutuveneen lukkoon sopii sama avain kun Björkholmin saunan oveen.

HUOM!
Kalastettaessa Björkholman aluella pyydetään huomioimaan kalastuksesta annetut määräykset ja säädökset. Kalastusalueiden rajat on jokaisen selvitettävä itselleen alueiden isänniltä ennen kalastukseen ryhtymistä. Huomioithan myös, että saaren eteläpuolella on yksityisiä mökkejä, joiden tonteille ei ole soveliasta "tunkeutua". Kunnioittakaamme mökkiläisten rauhaa, vaikka saaren luonto kaunis onkin kävellä ja katsella.

Avaimen saunarakennukseen voi kuitata Jalostajanrannan kerhorakennukselta. Avaimen maksu on 20 eur. Avainta palautettaessa hyvitetään 5 eur. Saaressa sähköliittymä. Sähkön käyttö vaatii sähkötarran, 20 eur / kausi. Samalla tarralla sähköä saa käyttää myös Nötössä.


Karttaote, laituri merkitty nuolella.


Näkymä saunan terassilta


Näkymä rannalta saunalle


...ja ilta-aurinko paistaa muuten kesällä suoraan lauteille !

horizontal rule

 

Saaritukikohta Nötö
N 59°56,9'  E 21°45,8' (WGS-84),  D-Karttasarja lehti 716

Toinen seuran käytössä oleva saaritukikohta on Nötön saaressa noin 9 hehtaarin alue, joka on vuokrattu Turun Kaupungilta.

Kalvikin lahdessa on ponttoonilaaituri ja vanhan yhteysaluslaiturin paikkeilla pienempi purjeveneille paremmin sopiva uusi laituri (avoin itätuulille). Lisäksi saaresta löytyy sauna, 2 käymälää, grilli/keittokatos, kaivo, sähkö ja alueenhoitajan rakennus. 

Hieman etäisyyksiä Nötöstä: Björkholmaan matkaa on non 22 M ja Turkuun Jalostajanrantaan noin 40 M. Nötöstä Kirjaisiin matkaa on 15 M, Jurmoon taasen 11 M.

Nötössä voivat vierailla myös muut kuin seuraan kuuluvat alukset.

Kesän 2019 hinnasto seuraan kuulumattomille:
- Sauna 10 € / tunti
- Laiturimaksu 15 € / vrk (sisältää sähkön)

Huom! Seuran jäsenille laiturisähköä varteen tarvitaan sähkötarra. Se maksaa 20 € / kausi ja sähköä voi käyttää myös Björkholmissa.  Muistathan lisäksi hankkia vuoden 2019 saunatarran 10 € hintaan !


Huomaa Airiston Veneilijöiden uuden ponttoonilaiturin paikka. Sauna löytyy niemen
eteläkärjestä.


Nötön saunarakennus. Juttele saunavuoroista ja lämmityksestä Saari-Isännän kanssa.

 

 

Alkuun | Kotisatama | Saaritukikohta | Tapahtumakalenteri | Kuvagalleria | Katsastus | Toiminta | Seuran lippu | Liittyminen / Jäsentiedot | Yhteystiedot | Myyntituotteet | Linkit | Ilmoitustaulu | Palaute

Sivua viimeksi päivitetty  28-01-2019