Katsastus

 

     
Alkuun
Kotisatama
Saaritukikohta
Tapahtumakalenteri
Kuvagalleria
Katsastus
Toiminta
Seuran lippu
Liittyminen / Jäsentiedot
Yhteystiedot
Myyntituotteet
Linkit
Ilmoitustaulu
Palaute

 

Airiston Veneilijät on kouluttanut ensimmäiset omat venekatsastusmiehet keväällä 1999. Viimeisin täydennyskoulutus tehtiin keväällä 2019. Seuran oma venekatsastustoiminta käynnistyi kesällä 1999.

Katsastuksen hinta on 15 € jäseneltä, runkokatsastus 20 €. Muun seuran jäseneltä peritään 30 € maksu. Veneseuroihin kuulumattomia veneitä ei katsasteta ! Katsastusaika päättyy kesäkuun lopulla. Katsastus on siis hoidettava kesäkuun loppuun mennessä (hinta kesäkuun jälkeen 30 €).

Katsastusmiehet ovat oikeutettuja perimään kohtuullisen matkakorvauksen, mikä vene ei ole seuran kotisatamassa (Jalostajanranta).

***

Ennen soittoa katsastusmiehelle on hyvä selvittää, onko kyseessä runko- vai vuosikatsastus. Asia selviää parhaiten katsomalla venetodistuksesta, johon on vuosittain merkitty katsastukset. Mikäli kaikki allekirjoituskohdat ovat jo täytettyinä, on aika tilata runkokatsastus tai jos omistajuus on vaihtunut.

Runkokatsastuksessa vene tarkastetaan ensin telakoituna päällisin puolin ja tarvittaessa sisältä. Runkokatsastuksessa tarkastetaan myös kaasulaitteiden asennustodistus sekä suositellaan kaasujärjestelmän koeponnistusta vähintään 5 vuoden välein mikäli nestekaasujärjestelmä veneesä on. Venetodistus ja katsastuspöytäkirjat tehdään lopputarkastuksen yhteydessä veneen ollessa vedessä purjehdusvalmiina, jolloin käydään läpi asennukset ja varusteet merkintöineen.  

Peruskatsastus tehdään vuosittain veneen ollessa vesillä purjehdusvalmiina, jolloin tarkastetaan mm. turvallisuuteen liittyvät asiat sekä varusteet yms

Mahdolliset katsastusmiehen huomioimat puutteet tai huomautukset kirjataan ylös ja ne tulee hoitaa kuntoon ensi tilassa. Viimeistään kuitenkin ennen seuraavaa katsastusta. Muista, että vain ja ainoastaan veneen päällikkö on vastuussa veneestä ja sen merikelpoisuudesta.

Seuran katsastusmiesten (vuosi 2018) yhteystiedot suuntaa-antavin suositusalueittain ovat:

Juha Liitola Katsastusmies / Kaikki alueet 040-502 3309
Jarko Kuusela Katsastusmies / Raisio, Nli, Rymättylä 040-516 6227
Kauko Juvonen Katsastusmies / Raisio, Nli, Rymättylä 050-516 9727
Kari Pietilä Katsastusmies / Tku, Kaarina, Hirvensalo 040-595 2224
Rauno Paakkinen Katsastusmies / Kaikki alueet 040-553 5784
Jani Lehto Katsastusvastaava / Tku, Raisio 0400-237 063

Katsastusmiehiltä voit ostaa myös seuran perälipun ja viirin. Katso tarkemmat tiedot kohdasta "Myyntituotteet".  Mahdollisesta ostohalukkuudesta mainittava jo aikaa sovittaessa.

Eniten kyselyjä aiheuttavat kohteet:

  1. Sammutin: Oltava 6 kg sammutin, teholtaan vähintään 27A-183B. esim 3 x 2 kg sammutinta ei riitä. Viranomaisvaatimus on 1 kpl 2 kg sammuttimia, joten pelkkä se ei riitä.

  2. Paukkuliivit: Varmista että huollettuna ja päivämäärät voimassa. Viranomaisen tulkinta: Jos päivämäärät vanhentuneet, liivejä ei ole

  3. Varoittimet: Palovaroitin oltava, sekä nestekaasujärjestelmän omaavissa veneissä nestekaasuvaroitin. Näitä myydään venetarvike liikkeissä yms n. 30 – 50 euron hintaan. Myös häkävaroitinta suositellaan

  4. Raketit ja soihdut: Ei vaadita enää lainkaan, mutta suositellaan

  5. Vakuutusalennus: Vakuutusyhtiöt pääsääntöisesti antavat alennusta vakuutusmaksuista (tai omavastuuosuudesta) mikäli vene katsastettu ja voimassa. Katsastus on siis suoritettava normaalisti vuosittain kesäkuun loppuun mennessä

Lataa tästä Katsastuspöytäkirjan uusi vuoden 2011 versio (PDF).

 

Alkuun | Kotisatama | Saaritukikohta | Tapahtumakalenteri | Kuvagalleria | Katsastus | Toiminta | Seuran lippu | Liittyminen / Jäsentiedot | Yhteystiedot | Myyntituotteet | Linkit | Ilmoitustaulu | Palaute

Sivua viimeksi päivitetty  24-04-2019